Flexleasing - En billigere måde at komme bag rattet i din drømmebil


Vælg imellem 0 leasingeksempler

Flexleasing – Hvad er det?


Hvis du skal ud og købe en ny bil skal du betale den fulde registreringsafgift med det samme. Med flexleasing slipper du for at gøre dette, da du kun betaler afgift for de måneder du rent faktisk kører i bilen. Hvor meget du skal betale pr. måned i afgift afhænger af bilens alder.

Flexleasing af biler er især interessant for dem der har plads i økonomien og gerne vil have en mere speciel og veludstyret bil, som typisk vil være ALT for dyr at købe eller privatlease.

Registreringsafgiftssatser ved flexleasing


Som beskrevet skal du ved flexleasing ikke betale den fulde registreringsafgift på én gang, men kun for den periode du flexleaser bilen i. Hvor meget du skal betale i registreringsafgift på din flexleaset bil afhænger af bilens alder.

  • Er bilen over 36 måneder gammel, skal du betale 0,5% af afgiften pr. måned
  • Er bilen 3-36 måneder gammel, skal du betale 1% af afgiften pr. måned
  • Er bilen 0-3 måneder gammel, skal du betale 2% af afgiften pr. måned

Afgiften du skal betale for bilen er medregnet i din månedlige ydelse.

Privat flexleasing


Det er muligt at flexlease en bil både som privat person og som virksomhed. Flexleasing til private er meget populært, hvis man er er på udkig efter en sportsvogn eller luksusbil, som koster over 300.000 inkl. registreringsafgift. Typisk vil det nemlig være billigere at flexlease sådan en bil, da man derved slipper for at betale hele registreringsafgiften på én gang, og kan nøjes med at betale afgift for den periode man leaser bilen i.


Hvad skal jeg kigger efter i et flexleasing tilbud?


Hvad betyder førstegangsydelsen?
Når du indgår en flexleasing aftale skal du betale en førstegangsydelse. Førstegangsydelsen er en procentdel, dog højest 30 procent, af leasingbilens pris og inkluderer normalvis også nedskrivningen på bilens restværdi i leasingperioden.

Jo højere din førstegangsydelse er, jo mindre skal du betale tilbage i restværdi når din flexleasing aftale udløber.

Hvad er den månedlige ydelse?
Den månedlige ydelse du skal betale for din flexleasing bil, betales til flexleasing selskabet og dækker bl.a. afgifter til staten, administrationsgebyr samt finansiering af bilen.

Hvad er restværdien?
Når din flexleasing aftale udløber skal bilen videresælges, og restværdien er det beløb den skal sælges for. Restværdien skal betales til leasingselskabet, hvor du har flexleaset bilen.

Hvis du selv sørger for at videresælge bilen, og du får en højere pris en beløbet på restværdien, kan du selv beholde differencen. Hvis du derimod mod forventning ikke kan videresælge bilen således at man får restværdien hjem, vil du selv skulle betale differencen.

Inkluderer flexleasing tilbuddet et oprettelsesgebyr?
Mange flexleasing selskaber tager et gebyr på cirka 5.000 DKK for at oprette din flexleasing aftale. Det er vigtigt at du er opmærksom på dette i dit flexleasing tilbud, da disse selskaber typisk også tager et gebyr ved fornyelse af din flexleasing aftale.

Du kan med fordel kigge efter leasingselskaber hvor du slipper for at skulle betale oprettelsesgebyr, som f.eks. Nellemann Leasing.


Flexleasing – FAQ


Hvem ejer en flexleasing bil?
En flexleasing bil bliver indregistreret med leasingselskabet som ejer. Brugeren af bilen, som kaldes leasingtager, får dermed retten til at bruge bilen i leasingperioden.

Hvor mange kilometer må jeg køre i min flexleasing bil?
Med en flexleasing aftale har du til forskel fra en privatleasing aftale ingen kilometerbegrænsning. Det er dog vigtigt, at du ved flexleasing aftalens indgåelse gør selskabet opmærksom på hvor mange kilometer du forventer at køre, da kilometertallet efter endt leasingperiode har en indflydelse på hvor meget restværdien skal være.

Hvad hvis min flexleasing bil får en skade?
Hvis din flexleasing bil får en skade, hæfter du selv for det. Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring på en flexleasing bil, men mange har også en kaskoforsikring, og skulle din flexleasing bil blive beskadiget eller stjålet, dækker forsikringsselskabet skaden.

Skal jeg selv betale bilforsikring for en flexleasing bil?
Ja, når du flexleaser en bil skal du selv betale for bilforsikringen.

Hvor lang tid skal min flexleasing aftale være?
Du bestemmer selv hvor lang tid du ønsker at flexlease bilen, men de fleste vælger en periode på 12, 24 eller 36 måneder. Når flexleasing aftalen udløber, kan du vælge at forny aftalen og blive kørende i bilen eller stoppe flexleasing aftalen.

Hvad gør jeg når min flexleasing aftale udløber?
Når din flexleasing aftale udløber, kan du vælge enten af forny din flexleasing aftale eller henvise en køber til bilen. Du har selv ansvar for at finde en ny køber af bilen. Leasingselskaber, som du har flexleaset bilen hos, har dog typisk mulighed for at hjælpe dig med at finde en aftager til bilen blandt deres opkøbere og samarbejdspartnere. Nogle leasingselskaber, som f.eks. Nellemann Leasing, hjælper dig med dette helt gratis.