Regeringsudspil: To millioner bilradioer skal udskiftes 

Ifølge Regeringens nye medieudspil skal der senest i 2021 slukkes for FM-radiosignalet. To millioner bilejere skal derfor udskifte deres bilradioer, hvis de vil undgå radiostilhed.

Denne artikel er skrevet af AutoOffer til Lokalavisen.dk 

 

Regeringen fremlagde torsdag d. 05 april deres nye medieudspil hvoraf det fremgår, at man senest i 2021 vil slukke for FM-signalet. 

 

”For at fremskynde overgangen til digital radio, samt skabe større radioudbud og øget mangfoldighed lukkes FM-båndet senest i 2021”  Skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse

 

Hvis FM-signalet slukkes vil man fremadrettet kun kunne høre radio via det digitale-signal DAB+. 

 

Millionvis af bilejere skal have penge op af lommen

 

Hvis FM-signalet slukkes vil der blive ufatteligt stille i de danske biler, da cirka 90 procent af bilerne i Danmark ikke har en DAB-radio. Regeringens udspil kommer derfor til at påvirke cirka to millioner bilejere, som vil blive tvunget til at skulle købe en DAB-radio til deres bil, hvis de fortsat vil høre musik og trafikradio. Det kan ifølge FDM gå hen og blive en dyr fornøjelse:

 

”Det vil i gennemsnit koste 5.000 kroner at skifte en ældre FM-radio ud med en DAB-radio i en bil” siger Torben Kudsk fra FDM, til DR nyhederne. 

 

Kulturminister: ”Ingen grund til bekymring”  

 

Ifølge kulturminister Mette Bock (LA) kommer det dog slet ikke til at koste nær så meget som FDM angiver, da man sagtens vil kunne finde billigere løsninger. 

 

Hun påpeger, at man i stedet for at få eftermonteret en fast DAB-installation i bilen, kan nøjes med af købe en DAB-adapter, til cirka 1.000 kroner, som sættes i cigarettænderen. Til Ritzau siger hun: 

 

”Selvom FM-signalet ifølge regeringen skal slukkes i senest 2021, er der ingen grund til bekymring blandt de omkring to millioner bilejere, der risikerer at miste lyden… De mennesker, som har en FM-radio, kan for relativt få kroner købe den her adapter, som gør, at de alligevel kan modtage signalet.” 

 

Tirsdag d. 10 april inviterede Regeringen og kulturministeren til første sættemøde, hvor der blev taget hul på forhandlingerne. Kulturministeren Mette Bock håber på at have en færdig aftale forhandlet klar inden sommeren 2018 og gik fra mødet med en god mavefornemmelse: 

 

Jeg synes, at stemningen var god i dag. Så jeg er optimistisk ... Ingen partier har meddelt, at de forlader forhandlingerne”, Forklarer hun til Ritzau

 

 

Hvilke nye biler har DAB+ radio?

 

Det er de færreste nye biler hvor du får DAB+ radio med som standardudstyr. Vi har lavet en tabel hvor du kan se hvad en fabriksmonteret DAB+ radio vil koste i ti af de mest populære bilmodeller på AutoOffer.

 

Top 10 mest populære bilmodeller DAB+ Radio
Peugeot 3008 3.000 ,-
Ford Kuga Standard
Citroën C3 Fra 1.700 ,-
Dacia Duster Fra 4.990 ,-
Hyundai Kona Standard
Skoda Octavia Fra 1.480 ,-
Peugeot 308 Fra 3.200 ,-
Kia Niro Plug-In Hybrid 1.999 ,-
Hyundai IONIQ Electric Standard
Kia Optima Plug-In Hybrid 4.999 ,-

 

Er du i tvivl om der er DAB-radio i den nye bil du har kig på, så skriv endelig til os på kontakt@autooffer.dk.