Se AutoOffers biltest af en Skoda Octavia

I denne uge tester Sarah og Niels den nye Skoda Octavia Combi Style 1,4 TDI med DSG-automatgear. Tag med og se hvad folk som dig og os andre, der ikke er bileksperter, synes om den nye Skoda Octavia. Du finder videoen længere nede på siden.
Hvad er førstehåndsindtrykket?
”Jeg synes man sidder ualmindelig godt i de her sæder, det hele virker meget roligt og arrangeret og der er i øvrigt også et rigtig godt udsyn” Fortæller Niels.

Sarah fortsætter ”Altså jeg synes den er mega fed indeni, det er den virkelig, det er sådan en total optursbil. Der er display, fed radio og faktisk alt det man skal bruge. Der er endda USB indgang så det er super godt – det er i hvert fald det jeg går efter”

Hvad synes I om udstyret?
”Jeg synes udstyret er flot indvendigt, det er meget sofistikeret. Der er sort med sølv over det hele, det synes jeg er meget fedt” siger Sarah.

Niels er enig med Sara ”Det er helt klart pianolakken som man bruger her, der normalt opfattes som værende meget eksklusivt og elegant. Og læderrattet er jo også en detalje, som ikke findes i alle biler, så den virker bestemt ikke billig - rent materialemæssigt”

Hvordan er den at køre i?
”Særdeles komfortable, det er nemt at svare på. Jeg har kørt i rigtig mange bilmodeller og det her er i den absolutte øvre ende af skalaen. Den er rummelig, komfortable, støjsvag og lækker” fortæller Niels om hans køreoplevelse.

Hvad synes Sarah om Skoda Octavia?
”Indvendigt synes jeg bilen er af rigtig god kvalitet og den ser flot ud, men jeg synes at den er lidt lang, så da jeg skulle bakke før kunne jeg ikke se hvor bilen endte henne, det synes jeg i hvert fald er et problem. Jeg er bange for at køre ind i noget hvis jeg skal køre i den her. Men den kører og accelererer rigtig godt.”

Sarah giver Skoda Octavia combi style 1,4 TDI med DSG-automatgear: 4/5 stjerner.

Hvad synes Niels om en Skoda Octavia?
”Desværre en bil jeg gerne vil køre hjem. Den er meget komfortable, meget lækker, støjsvag og man sidder godt i den. Alt er nemt at finde i bilen, alt er meget overskueligt og der er godt med plads bagi. Det er en bil som virker meget komplet, og det virker også som lidt af et godt køb i forhold til så mange andre dyrere biler”

Niels giver Skoda Octavia combi style 1,4 TDI med DSG-automatgear: 5/5 stjerner.


Hvad synes bileksperten om Skoda Octavia?

Bileksperten, Henrik Drebolt, er blogger på kuffertogkoerehandsker.dk og bilredaktør på Berlingske og BT

Stjerner: 4 ud af 5

Skoda Octavia er et helt igennem gedigent produkt. Den skal ikke imponere eller underholde. Den er undfanget til at levere masser af plads og praktisk anvendelighed, og det gør den. Skoda er ejet af Volkswagen, og Octavia deler undervogn og komponenter med Golf. Så det er den nyeste teknologi, men i en mere konservativ og underspillet påklædning – med mere plads end du får i den originale tyske Golf.

PLUS:
Plads – Octavia er klassens største bil med mest benplads til bagsædepassagerne.
Pris – ikke så billig som den var engang, men stadigvæk billigere end en Golf med samme motor og undervogn.
Bredde – modelprogrammet byder både på en stationcar og en rummelig femdørs hatchback, og motorprogrammet spænder bredt. Læg dertil versioner med både 4X4 og automatgear, og mulighederne er næste uudtømmelige.

MINUS:
Kedelig – Skoda synes at have lagt sig i selen, for at skabe en bil ligeså kedelig som Shubiduas almindelige Knud. Det gælder både indvendigt og udvendigt.

Jeg ville vælge: En Combi (stationcar) med en lille benzinmotor.

Hovedkonkurrenter: Volkswagen Golf, Opel Astra, Ford Focus og Peugeot 308