Finanslov 2018 - Registreringsafgift nedsættelse? Se priseksempler

Liberal Alliance har før haft held med at nedsætte registreringsafgiften og med deres seneste udspil ser det ud til at vi går endnu en historisk nedsættelse i møde når den kommende finanslov skal forhandles på plads. Få det fulde overblik og se hvordan en nedsættelse i registreringsafgift kommer til at påvirke dig.

Læs også seneste nyt: "Finanslov 2018: Bremsen er trukket på 100% registreringsafgift"

 

Finanslov 2018: Dansk Folkeparti vs. Liberal Alliance 

 

For to år siden blev registreringsafgiften for første gang i Danmarks historie nedsat, og sidste år fik skalaknækket sig en tur da finansloven for 2017 blev vedtaget. Alt tyder på at registreringsafgiften igen i år bliver et væsentligt element i Finansloven for 2018, men med Liberal Alliances seneste udspil tyder det også på at vi går en mindre politikerkrig i møde. Liberal Alliance ønsker nemlig endnu en markant nedsættelse, hvilket går imod Dansk Folkepartis forslag om en komplet omlægning af registreringsafgiften. 

 

Registreringsafgift Liberal Alliance: Fast afgift på alle biler 

 

Ved forhandlingerne af Finanslovene for 2016 og 2017 har Liberal Alliance begge gange haft held med at påvirke registreringsafgiften på nye biler. 

 

I Finansloven for 2016 fik de nedsat den øvre registreringsafgift fra 180% til 150% og i 2017 fik de hævet skalaknækket fra 82.000 DKK til 106.600 DKK. Liberal Alliance har også store planer for den nye 2018 Finanslov, og ønsker at der i stedet for to forskellige afgiftssatser fremover kun skal være én. 

 

I dag har vi den værdibaseret registreringsafgift som betyder at du betaler 105% af de første 106.600 DKK og 150% af resten af beløbet. I Liberal Alliances nye udspil skal den højeste afgift droppes helt så vi kun har én samlet afgift på 100 %. Det betyder at du uanset hvor meget din nye bil koster skal betale 100% i afgift. 

 

Eksempel: Registreringsafgift beregning hvis Liberal Alliances forslag om én samlet afgift på 100% bliver vedtaget.

 

 

Liberal Alliance bakkes op af Venstre og Det Konservative Folkeparti, men det er ikke nok til at få forslaget gennemført. TV2 Nyhederne fortæller nemlig at Regeringen skal have hjælp fra støttepartierne, og især ét støtteparti er ikke umiddelbart begejstret for forslaget. 

 

Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl så hellere at man i stedet for en nedsættelse af registreringsafgiften ændrede systemet fuldstændig fra en værdibaseret afgift til en teknisk baseret afgift. 

 

Registreringsafgift Dansk Folkeparti: Komplet omlægning  

 

Dansk Folkeparti ønsker i stedet for en lavere registreringsafgift for 2018, en komplet omlægning af registreringsafgiften. De ønsker ikke længere at afgiften skal beregnes ud fra bilens pris, men derimod bilens tekniske mål som for eksempel bilens miljø- og sikkerhedsmæssige egenskaber. 

 

Kristian Thulesen Dahl siger til TV2 Nyhederne ”Hvis vi skal kigge på bilbeskatningen igen, så synes jeg, vi skal gøre det ved at lave den omlægning, som en i virkeligheden enig bilbranche har anbefalet os i årevis”

 

Læs også: ”Finanslov 2018: nedsættelse af registreringsafgiften på nye biler?” 

 

Ved en omlægning af registreringsafgiften vil biler med gode miljø- og sikkerhedsegenskaber blive belønnet, og det er en omlægning som både FDM og De Danske Bilimportører støtter op omkring. 

 

Hvem der vinder politikerkrigen er endnu uvist, men én ting er sikkert! De danske bilkøbere kommer til at vinde uanset hvad. 

 

 

Registreringsafgift pris eksempler - Så meget sparer du!

 

Hvordan en nedsættelse i registreringsafgiften kommer til at påvirke dig, kommer an på om du ønsker at købe en ny mikrobil, mellemklasses bil eller stor bil. 

 

Nedenfor kan du se tre forskellige pris eksempler, der viser hvad det betyder for priserne i de forskellige klasser, hvis Liberal Alliances forslag bliver vedtaget for Finansloven 2018.

 

Registreringsafgift beregning: Ny mikrobil

 

Hyundai i10 Finanslov 2018
Hyundai i10 Finanslov 2018 AutoOffer

 

Priseksempel: Hyundai i10 (Mikrobil)

 

Bilens pris i dag: 112.324 DKK

Registreringsafgift udgør: 31.074 DKK

 

Bilens pris ved ændring i afgiften: 109.130 DKK

Registreringsafgiften udgør: 27.880 DKK

Besparelse: 3.194 DKK

 

Registreringsafgift beregning: Ny mellemklassebil

 

Opel Astra Finanslov 2018
Opel Astra Finanslov 2018 2

 

 

Priseksempel: Opel Astra (Mellemklasse bil)

 

Bilens pris i dag: 229.675 DKK

Registreringsafgift udgør: 94.674 DKK

 

Bilens pris ved ændring i afgiften: 221.830 DKK

Registreringsafgiften udgør: 86.830 DKK

Besparelse: 7.845 DKK

 

 

Registreringsafgift beregning: Ny stor bil priseksempel

 

Toyota RAV 4 Finanslov 2018 1
Toyota RAV4 Finanslov 2018 2

 

Priseksempel: Toyota RAV4 (Stor bil)

 

Bilens pris i dag: 490.338 DKK

Registreringsafgift udgør: 255.713 DKK

 

Bilens pris ved ændring i afgiften: 432.680 DKK

Registreringsafgiften udgør: 198.055 DKK

Besparelse: 57.658 DKK

 

Overordnet vil en nedsættelse i registreringsafgiften for 2018 give billigere biler, og hvis du er på udkig efter en ny større bil vil du kunne se frem til en markant prisnedsættelse på din nye bil.  

 

Hvornår bliver evt. ændringer vedtaget?

Hvornår evt. ændringer i registreringsafgiften bliver vedtaget vides ikke præcist, men bilbranchen er enig om at der hurtigst muligt skal komme en afklaring, for ikke at bremse bilsalget fuldstændig. Vil du holdes opdateret på registreringsafgiften? Så tilmeld dig AutoOffers nyhedsbrev.

 

 

 
 
 
 
 

Læs mere om