Frostvejr: Hvad gør du hvis din bil ikke vil starte?

Vejret er lige nu under frysepunktet, og det kolde vejr kan gøre det svært at starte bilen. Se her hvad du skal gøre, hvis din bil har svært ved at starte.

Denne artikel er skrevet af AutoOffer til lokalavisen.dk

 

Mange ringer efter vejhjælp hvis bilen har svært ved at starte, men inden du griber telefonen og ringer efter hjælp, så viser AutoOffer dig her hvad du selv kan gøre for at få liv i bilen.  

 

Nemt trick, der (måske) starter din bil 

 

Det er frostgrader, du skal på arbejde, og din bil vil ikke starte. Vi kender alle til situationen, men inden du ringer efter vejhjælp eller finder startkablerne frem, er der dog ét hurtigt trick som Falck anbefaler dig at prøve. 

 

Sådan starter du bilen med ét nemt trick

  • Sæt dig ind i bilen og drej nøglen så bilens lygter tændes. 
  • Lad lygterne være tændt i få sekunder hvorefter du slukker bilen igen.
  • Drej nu nøglen så bilens motor aktiveres.

 

Ved at udføre de tre trin giver du bilens batteri lov til at arbejde, hvilket til tider er nok til at få gang i det igen. Tricket virker specielt godt på biler med dieselmotorer, da du derved giver motorens gløderør tid til at blive varmet ordentlig op inden motoren tændes. 

 

Hvis dette lille trick ikke fik gang i bilen, kan det være fordi kulden fuldstændig har afladt dit batteri, og så er der kun én ting at gøre – Frem med startkablerne. 

 

Pas på! Dine startkabler kan ødelægge bilen

 

Hvis du har problemer med at starte din bil, så kan du være heldig, at der står en venlig nabo klar til at hjælpe med et sæt startkabler. 

 

Inden du kaster dig ud i sætte strøm til dit flade batteri, er det dog MEGET vigtigt, at du ved hvordan man bruger startkablerne. Sætter du det forkerte kabel fast på den forkerte pol, eller gør du det i den forkerte rækkefølge, kan du nemlig ende med at kortslutte både din egen og din nabos bil.

 

autooffer-start-bil-startkabler.jpg

 

Sådan starter du bilen med startkabler 

  • Sluk begge biler og tag nøglerne ud. 
  • På bilen med det flade batteri sætter du det røde kabel fast på batteriets +pol. På bilen med det opladte batteri sætter du efterfølgende den anden ende af det røde kabel fast til dens +pol. 
  • Mens du står ved den strømgivende bil, tager du det sorte kabel og sætter det fast på batteriets –pol, hvorefter du kan sætte den anden ende fast på det flade batteris –pol. 
  • Start nu bilen med det opladte batteri, og vent 20 sekunder før du starter bilen med det flade batteri.
  • Nu er der igen gang i bilen, og du kan fjerne kablerne. Start med at afkoble det sorte kabel fra bilen, som havde det flade batteri, og efterfølgende fra bilen med det fungerende batteri. Det røde kabel fjernes i samme rækkefølge, først din bil og efterfølgende den anden bil. 

 

Nu er der igen strøm på bilen, og du er klar til at køre. Det er vigtigt, at du ikke bare tager turen ned til den lokale bager, men søger for at køre en god lang tur så din bils batteri får tid til at blive ordentligt genopladet. 

 

Sådan sikrer du, at bilen kan starte om morgenen i frostvejr

 

1: Udskift dit batteri 

Hvis dit batteri på det sidste har haft problemer med at holde strøm, er det måske på tide at få det skiftet. En bils batteri kan i gennemsnit holde mellem 3-5 år, og selvom det er en irriterende udgift, så kan et nyt batteri sikre, at din bil tænder uproblematisk hver morgen. 

 

2: Fyld tanken op 

Din bil bruger faktisk 40% mere brændstof på at tænde i frostvejr, end den ville gøre på en normal forårsdag. Hvis din brændstofindikator er på vej ned i det røde felt, så smut en tur forbi tanken på vej hjem fra arbejde. Så er du i hvert fald sikker på, at du har nok brændstof på bilen til at tænde den næste morgen. 

 

3: Brug den rigtig olie 

Hvis du vil være sikker på, at din bil kan starte i frostvejr, så er det en god idé at skifte olien til en, som er specielt beregnet til koldt vejr. Tjek din bils instruktionsbog for at se hvilken olie bilproducenten anbefaler at du bruger.