AutoOffer pristjek: Ny bil kan være billigere end brugt

Mange danskere har de seneste år købt demobiler for at skære toppen af prisen. Et nyt pristjek fra AutoOffer vender dog prisbilledet på hovedet og viser, at en ny bil i mange tilfælde er billigere end en lettere brugt demomodel.

Er demobilernes storhedstid ovre? 

Den generelle opfattelse af demobiler er, at du som kunde kan spare penge i forhold til at købe samme model fra ny. Men et nyt pristjek fra AutoOffer slår nu fast, at det langt fra altid er tilfældet. Pristjekket viser nemlig, lidt overraskende, at en ny bil købt via nettet faktisk kan være billigere end en demobil af samme model. Dermed tyder noget på, at demobilernes storhedstid er ovre. Det skyldes uklare regler og tvetydighed, lyder det fra Søren Malmskov, der er grundlægger og CEO i AutoOffer: 

 

"Vi forstår godt, at man som forbruger kan blive forvirret over begrebet 'demobil' ­ særligt fordi man ikke på forhånd ved, om en given bil kun har stået i udstillingen, eller om den også har været brugt som udlejningsbil ved fx værksted eller skadescenter, til prøveture i salgsafdelingen eller som privatbil for forhandlerens sælgere," lyder det fra Søren Malmskov. 

 

Læs også: "AutoOffers tilbudspriser slår priserne på demobiler"

 

Slip bekymringerne med en ny bil med fuld garanti

Mens det kan være svært at danne sig overblik over, hvilke strabadser en demobil har stået model til, er det langt lettere ved en ny bil, der tilmed er faldet i pris grundet lavere registreringsafgift. 

 

Desuden er det vigtigt også at være opmærksom på, hvor længe en demobil har holdt i udstillingen. Fabriksgarantien på en ny bil starter nemlig ved første indregistrering, og derfor skal den tid, bilen har holdt i udstillingen, trækkes fra fabriksgarantien. 

 

"Som vi ser det, så kvitterer forbrugerne i dag for de lavere afgifter og et transparent nybilmarked ved at købe nye biler som aldrig før. Det er en sund udvikling, som giver sikrere og mere miljøvenlige biler på vejene. Og hvis en ny bil kan sælges billigere end en tilsvarende brugt demobil, så bliver det jo noget nemmere for forbrugeren," forklarer Søren Malmskov fra AutoOffer. 

 

Demobil vs. ny bil: Så meget kan du spare

AutoOffer har sammenlignet priserne på et par brugte demobiler på 2017 inkl. levering med en tilsvarende bil fra ny, hvis man bestiller den via nettet hos www.autooffer.dk.

 

Eksempel 1: Får en ny bil til cirka samme pris som en brugt demobil*

Bilen Demobil prisen Fabriksny bil prisen
Hyundai Ioniq 1.6 Gdi Hybrid Premium 323.780 DKK 323.709 DKK

*Overstående priseksempler er inkl. leveringsomkostninger og evt. udstyr og indhentet fra Bilbasen.dk og autooffer.dk på udgivelsesdatoen for denne nyhed, du skal derfor være opmærksom på, at priserne vist i tabellen kan være ændret eller taget ned.

 

Eksempel 2: Får en ny bil til cirka samme pris som en brugt demobil**

Bilen Demobil prisen Fabriksny bil prisen
Mazda MX-5 1.5 131 HK/6 Man. SKYACTIVE-G (Cabriolet) 303.780 DKK 291.022 DKK

**Overstående priseksempler er inkl. leveringsomkostninger og evt. udstyr og indhentet fra Bilbasen.dk og autooffer.dk på udgivelsesdatoen for denne nyhed, du skal derfor være opmærksom på, at priserne vist i tabellen kan være ændret eller taget ned.