Ny bil med Apple CarPlay – Hvad er det?

Er du på udkig efter en ny bil, og er faldet over ”Apple CarPlay” på listen over standardudstyr? Med Apple CarPlay kan du ringe, svare på sms’er og høre musik helt uden at fjerne blikket fra vejen. Den ultimative co-driver til dig, som har en Iphone.

© Alle billeder tilhører Apple

Hvad er Apple CarPlay?


Apple CarPlay giver dig mulighed for nemt og hurtigt at benytte din Iphones standard applikationer mens du kører bil. Du kan nemlig tilkoble din Iphone til bilens infotainmentsystem med et kabel eller Bluetooth og tilgå applikationerne via stemmestyring, bilens indbygget touchscreen eller knapperne på dit infotainmentsystem. En ny bil med Apple CarPlay har et stemmestyringssystem som gør det muligt for dig at bruge applikationerne helt uden at fjerne hænderne fra rattet.

Da Apple CarPlay har Apples normale brugerflade er det typisk mere brugervenligt og hurtigere for dig at benytte, end bilens eget infotainmentsystem. Ikonerne ligner nemlig dem du har på din Iphone, og applikationer fungerer præcis som de gør på din Iphone.

Apple har som udgangspunkt valgt de applikationer som de mener du vil få mest nytte af mens du kører bil. Men bare rolig, du har også mulighed for at tilføje dine yndlingsapplikationer som f.eks. Spotify eller Podcasts og endda arrangerer dem præcis som du gerne vil have dem.

Hvis du allerede har en ny bil med Apple CarPlay, skal du ikke downloade Apple CarPlay apps, det eneste du skal er at:

  • Tilkoble din Iphone til bilen med et kabel eller via BlueTooth
  • Låse din Iphone op
  • Give CarPlay tilladelse til at tilgå din telefon mens den er låst ved at trykke ”tillad” på den popup, der kommer på din telefon
  • Vælge CarPlay på bilens infotainmentsystem


Nu er din telefon tilkoblet Apple CarPlay og næste gang du starter din bil vil den automatisk genkende din telefon gennem bluetooth, eller gennem lade kablet - nemmere bliver det ikke.

Hvad kan Apple CarPlay?


Ligesom på din Iphone kan du via Apple CarPlay få hjælp af Siri, som via applikationerne og det stemmestyret system kan hjælpe dig med at holde fokus på vejen.

Beskeder
Med Apple CarPlay kan du nemt og sikkert få stillet din nysgerrighed hvis du får en sms mens du kører bil. Siri kan nemlig hjælpe dig med at læse, svare og sende sms beskeder så du ikke behøver at fjerne blikket fra vejen for at kigge på din Iphone.

Musik
Der findes ikke noget bedre, end at høre ens yndlingsnummer mens man kører bil. Med Apple CarPlay kan du streame alt det musik du har liggende på din telefon direkte via din bils anlæg. Du kan også høre podcasts, iTunes Radio og endda Spotify og skal du have hjælp med at skifte nummer? Så fortæller du selvfølgelig bare Siri hvad du gerne vil høre.

©Apple

Kort
Måske har din bil allerede navigation, men hvis ikke kan du med Apple Carplay bruge Apples Kort applikation direkte via dit infotainmentsystem. Apple CarPlay navigation viser dig opdateret trafikforhold, hvornår du forventer at ankomme til din destination, nærmeste benzinstationer, restauranter og den kan endda også forudsige hvor du skal hen ved at bruge information fra dine emails, beskeder og kalender. Og skal du ændre ruten? Så spørger du selvfølgelig bare Siri om hjælp.

Telefon
Sidst, men ikke mindst, kan du med Apple CarPlay selvfølgelig også ringe og aflytte din telefonsvarer. Som altid er Siri klar til at assistere dig.

Hvilke nye biler har Apple CarPlay?


Luksusmærker som Mercedes og Ferrari var blandt de første bilmærker som tilbød Apple CarPlay til deres kunder. Efterhånden som de forskellige bilmærker præsenterer nye- og faceliftede bilmodeller bliver Apple CarPlay føjet til listen over standardudstyr. Allerede nu er Apple CarPlay tilgængelig i mere end 100 forskellige bilmodeller, og du kan på Apple’s hjemmeside se den fulde liste over hvilke biler har Apple Carplay.

Se liste med biler som har Apple CarPlay