Vil du have din nye bil leveret inden sommerferien?

Sommerferien nærmer sig, og det gør deadlinen for at bestille din nye bil med levering inden sommeren også. AutoOffer forklarer her, hvorfor du skal komme ud af starthullerne, og få bestilt din nye bil.

Af: Alexander Philip Barker, AutoOffer 

Selvom vinteren ikke vil give helt slip, er der ikke lang tid til at sommeren er over os. Det betyder også, at du ikke skal vente for længe med at bestille din nye bil, hvis den skal leveres inden sommerferien starter. Der kan nemlig være længere leveringstid på nye biler end man lige går og tror: 

 

”Mange af dem der kigger efter ny bil, har en forventning om, at bilen kan leveres inden for nogle få uger. Dette er dog ikke altid tilfældet. Lige så snart foråret er over os, ser vi en stigende efterspørgsel på biler og dermed følger også et lettere pres på fabrikkerne. Dette resulterer typisk i længere leveringstider. Derfor er mit klare råd til bilkøbere, at de skal komme ud af starthullerne, hvis de ønsker, at deres nye bil skal leveres inden sommerferien.“ Sådan lyder det fra Søren Malmskov, der er Founder i AutoOffer

 

Men hvad er leveringstid egentlig og hvorfor kan den variere? Det kan du få svaret på nedenfor. 

 

Leveringstid på nye biler

 

Hvad er leveringstid?

Med leveringstiden menes der, den tid det tager, fra en fabrik modtager en bestilling på en ny bil til at den er leveret nede ved forhandleren. Efter den nye bil er leveret hos forhandleren, bliver den klargjort, og så er den klar til at blive hentet af køberen eller blive leveret hjem til deres hoveddør. 

 

Leveringstiden på en bil er afhængig af mange faktorer, og kan variere fra nogle få uger op til 6 måneder. Leveringstiden afhænger af: Model, farve, og udstyr.

 

leveringstid-nye-biler-autooffer.jpg

 

Derfor har bilmodel en indflydelse på leveringstid: 

Der er nogle bilmodeller, der er meget populære, og disse kan til tider have lang leveringstid, da der er rift om hver sending som forhandlerne modtager. 

 

Dermed ikke sagt, at hvis en forhandler har en bil stående til levering om en uge, at det er en dårlig bil. Man kan nemlig være heldig, at der lige er kommet en leverance til den pågældende forhandler, og man derved kan få bilen med det samme. Bestiller man derimod en bil og forhandleren lige har haft leverance, kan der gå op til 6 måneder før næste leverance kommer. Dette er f.eks. pt. gældende for den nye Kia Niro Plug-In hybrid, som er meget populær. 

 

Derfor har farvevalg en indflydelse på leveringstid: 

Ud over bilmodellen kan valg af farve også påvirke leveringstiden. Hvis du ønsker at din nye bil skal have en helt speciel farve, som forhandlerne ikke har på lager, skal bilen bestilles fra fabrikken. Når forhandleren bestiller bilen fra fabrikken kan der gå 2, 3 eller 6 måneder før bilen bliver leveret i Danmark, alt efter hvornår forhandleren havde sin sidste leverance, samt hvornår næste produktion er planlagt til at starte. 

 

Derfor har valg af udstyr en indflydelse på leveringstid: 

Den helt store leveringstids dræber, er dog ikke farven med derimod fabriksmonteret udstyr. Til nye biler kan der til vælges en masse forskellige udstyr som f.eks. panoramaglastag, større touchscreens og forskellige krom- og læderpakker som kun fabrikken kan montere. Hvis du vælger noget udstyr, som er lidt ud over det sædvanlige, skal du forvente at leveringstiden på bilen bliver længere.  

 

De biler der står i Danmark har typisk fået monteret det mest populære ekstraudstyr og hvis du derfor går ud over normen og gerne vil have noget specielt udstyr i din nye bil, vil man typisk opleve, at den skal bestilles fra fabrikken.

 

HUSK: Hvis du er villig til at gå på kompromis med farve eller udstyr, kan du være heldig, at der står en bil i landet, som vil kunne leveres til dig inden for et par uger. 

 

Hvis du vil være sikker på at du kan køre på sommerferie i din nye bil, så er det derfor en god idé at få den bestilt allerede nu. Hvis du ved, at I skal have en ny bil, men ikke har sporet dig ind på hvilken det skal være, så se hvad du skal gøre nedenfor. 

 

 

Hjælp til at vælge din nye bil

 

Når du skal vælge hvilken nye bil du skal have, er der mange ting du skal have med i dine overvejelser. Skal du have en familiebil eller arbejdsbil, skal det være en sedan eller minivan, og skal den køre på brændstof eller el?

 

Hvis du starter med at fokusere på dine konkrete behov, kan du hurtigt spore dig ind på hvilke biler, der kunne være interessante for dig. Du kan f.eks. starte med at spørg dig selv om følgende: 

 

  • Hvor mange kilometer kører jeg?
  • Hvor meget skal der være plads til i bagagerummet?
  • Vil jeg have manuel eller automatisk gearskifte?
  • Hvad er mit budget?

 

Du kan læse AutoOffer bilguides, hvis du har brug for hjælp til at finde den rette bil.  

 

Når du har overvejet hvilke behov din nye bil skal dække, kommer det helt store spørgsmål - hvilken bil dækker så mine behov?

 

Hvis du vil have et overblik over hvilke biler, der kunne være interessante for dig, kan du på AutoOffer sortere alle vores biler ud fra f.eks. pris, anvendelse, geartype, antal pladser og meget mere. Hvis du gør det, vil du med det samme få et overblik over hvilke biler, på tværs af de forskellige bilmærker, der passer til netop dine behov.

 

Hvis du gerne vil have lidt inspiration, så har vi samlet tre gode bud på en budgetvenlig familiebil, som passer godt til at køre på sommerferie i.

 

1. Ny Dacia Logan – Billig bil til kernefamilien 

Dacia leverer i deres Logan en bil til kernefamilien med 2 børn og en hund. Loganen tilbyder god plads i bagagerummet, og samtidig med dette er den MEGET overkommelig rent prismæssigt. Dacia Logan har tre udstyrsniveauer, og i det laveste udstyrsniveau Base, får du bl.a. forkromede tagrails, 2 isofix beslag i bag og 15” stålfælge. Ønsker du en løsning på budget, så er Base det rigtige valg for dig.

 

Bilen AutoOffer pris
Ny Dacia Logan Se tilbudpris på Dacia Logan her

 

2. Ny Skoda Fabia – Bilen til den mindre familie  

Skoda tilbyder i deres Fabia en nytænkende “lille bil”, der passer godt til mindre familier, der ønsker en bil med et elegant design. Skoda Fabia kommer i fire udstyrsniveauer, hvor deres mest populære pt. er udstyrsniveau, Ambition Tour. Her skrues der op for komforten med el-opvarmede forsæder, 3-eget læderrat, gearknop samt håndbremse, midterarmlæn foran med opbevaringsrum, Climatronic klimaanlæg samt el-ruder for og bag. Den perfekte bil at køre på sommerferie i, hvis man er en familie med ét barn. 

 

Bilen AutoOffer pris
Ny Skoda Fabia Se tilbudpris på Skoda Fabia her

 

3. Ny Opel Astra – Tysk kvalitetsbil

Sidste forslag til en kvalitets familiebil til en fornuftig pris, er den nye Opel Astra. Her køber du en tysk kvalitets bil, som er godt skruet sammen og som har masser af fantastisk og praktisk udstyr. Opel Astra fås i seks udstyrsniveauet, og vælger du udstyrsniveauet Enjoy, får du bl.a. Opel Eye, parkeringssensor for og bag, 7” touchskærm med Apple CarPlay og fartpilot. Alt sammen udstyr som gør køreturen lidt mere komfortabel. 

 

Bilen AutoOffer pris
Ny Opel Astra Se tilbudpris på Opel Astra her

   
Hvis du er interesseret i en de tre biler ovenfor eller en anden ny bil, så skriv til AutoOffer på kontakt@autooffer.dk. Så undersøger vi om bilen kan leveres til dig inden sommerferien starter.